6 kristalnih kozarcev za grappo in druge žganice: Ritzenhoff® Grappa 75ml
- Vrhunska kakovost – primerni za profesionalno rabo (degustacije)
- Kristalno steklo brez svinca (kristalin), izjemno trpežno
- Fine tanke stene in zataljen rob
- 100% varno za pomivanje v pomivalnem stroju
- Pakiranje: set 6-ih kozarcev
- Poreklo: Nemčija
Več o grappi
Grappa je stranski proizvod vinarstva v večini primerov le zelo močan alkohol brez definiranega okusa. V primerjavi s sadjevcem, ki obdrži aromo sadja, iz katerega je zvarjen, je grappa narejena iz tropin, ostankov grozdja po prešanju. Nikakor pa ne smemo italijanski grappi reči preprosto tropinovec – ne nazadnje so Italijani ime zaščitili.
Pri serviranju grappe sta pomembna kozarec in temperatura
Temu primerni so tudi kozarci, iz katerih se jo pije – pecljati in specifične oblike. Taki morajo biti, ker morate dobro grappo tako kot dobro vino najprej zavrteti in povonjati. Dobra grappa pa mora tudi vedno biti hladna. Večina Italijanov ima steklenico grappe kar v hladilniku, nacionalni inštitut za grappo pa priporoča, da se jo servira pri temperaturi med 9 in 13 stopinjami Celzija, starano pa pri 17 stopinjah.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.